Караянчева подари килими втора ръка на театъра в Кърджали

Снимка: Infomreja.bg

От институцията се гордеят с придобивката

Председателят на Народното събрание подари килими втора ръка на театъра в Кърджали. От културната институция благодариха сърдечно чрез фейсбук страницата си.

В обръщението към Караянчева, от театъра заявяват, че са горди, че ще използват вече употребявани килими, които са били в сградите на Народното събрание и Министерски съвет.

6-те килима биха създали „неповторима атмосфера в театъра“, пише директорът Гълъб Бочуков.

Тази година театърът в Кърджали отбелязва 60 години от създаването си, а употребяваните килими са така важни за институцията, защото по тях са стъпвали важни за политиката ни лица, подразбира се от благодарственото писмо.

Вижте целия текст:

Дарение от Народното събрание получи Театрално-музикален център – Кърджали

Във връзка с 60-та годишнина на театъра в Кърджали със съдействието на г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Република България, Театрално-музикален център – Кърджали получи 6 броя килими. Те идват от сградата на парламента, като преди това са били в Министерски съвет. „Убеден съм, че тези уникални килими ще създадат допълнителен уют и неповторима атмосфера в нашия театър”, каза в благодарствено писмо до НС Гълъб Бочуков, директор на театъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK