Караянчева: На Шипка политиците трябва да преосмислим защо повече разрушаваме, отколкото градим

Снимка: Infomreja.bg

Трябва да се замислим защо не може да се обединим зад една обща цел, каза тя

„Всяка година идвам на Шипка, за да положа цветя пред паметника и да изкажа своята почит към всички храбри български опълченци. Тук е върхът, който поне един път в годината трябва да изкачваме, за да може да помним миналото и да градим бъдещето“.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, която отиде на Шипка, за да почете паметта на опълченците.

"На този връх трябва да преосмислим действията си и да се замислим защо понякога не може да превъзмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, отколкото градим. Защо не може да се обединим зад една обща цел. Трябва да бъдем силни в името на България и да преглътнем различията си", каза още Караянчева.

„Тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да дойде днес тук и да чете слово си е негов проблем. Но няма официални тържества. Не е важно да четеш помпозни слова, а е важно какво чувстваш и да го споделиш с хората, дошли тук“, смята председателят на парламента.

Този парламент работеше при много трудни условия, но е имало и хубави събития, които са се случили, смята тя.

„Всеки парламент накрая има нисък рейтинг. Не може да кажем, че не сме сбъркали. Затова и ще разкажем какво сме свършили и какво предлагаме на българските граждани, за да може отново да ни изберат“, допълни Цвета Караянчева./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK