Осъдиха левскар посягал на полицаи на мача в сряда

Снимка: Topsport

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Симеон Йорданов е осъден за  това, че:

На Национален стадион „Васил Левски“, сектор „В“, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото; като на висок глас отправял репликите: „Айде бе, вижте тия колко са малко! Ще ги пометем, ще ги смажем!“ и сочел с пръст  полицейските служители Н., Х. и С.

След това Йорданов се изплюл на визьора на каската на  С. и хвърлил запалена цигара по полицейския служител Н., която го ударила по дясното рамо в близост до каската.

В отговор на разпореждане да преустанови действията си, Йорданов отправил цинични реплики към полицейските служители, след което отново наплюл по визьора на каската С. Извършеното от Йорданов деяние  по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, като представлява престъпление  по чл. 325, ал. 2, вр. с ал. 1  от НК.

На Йорданов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, като към момента на извършване на престъплението той е бил неосъждан.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK