Каракашки оглави работна група за развитие на овощарството

снимки: Областна администрация - Кюстендил

Да бъде създадена работна група под ръководството на областния управител Иван Каракашки, която да изготви цялостна концепция за развитието на овощарството, зеленчукопроизводството  и животновъдството в Кюстендилска област, поискаха на днешната среща с областният управител представители на инициативен комитет съставен от селскостопански специалисти.

На работната среща присъстваха заместник-областните управители Мария Чочова и Любомир Васев, както и главният секретар на областната администрация Невяна Йонова. Поканени бяха освен представителите от инициативния комитет и специалисти от областна и общинска служба „Земеделие“, регионалната служба "Растителна защита и съвети в земеделието".

Областният управител благодари за активната гражданска позиция и подчерта необходимостта от актуалните за областта  и хората от региона теми да се обсъждат на подобни работни срещи.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за създаване на условия, за по-рационално усвояване на европейските субсидии, както и за създаване на земеделски кооперации по френски образец и предприятия за преработка на суровини.

„Необходимо е да се създаде работна група с участието на специалисти от областна администрация и такива в сферата на земеделието, както и представители от Министерство на земеделието и храните,  които да изготвят цялостна концепция за развитието на  земеделието в област Кюстендил“, обясни Иван Каракашки. Той предложи в рамките на месец и половина работната група да подготви предложение, което да бъде съгласувано с Министерство на земеделието и храните и Министерски съвет за финансиране.

Иван Мишков, представител на инициативния комитет, подчерта още, че е важно в концепцията да бъде залегнато и разработване на  маркетингова стратегия, с цел по-голяма възможност за намиране на пазари за различните произведени продукции.

 

снимки: Областна администрация - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK