Каракачанско куче спечели конкурса в Разлог

снимки: infomreja.bg

3-годишното каракачанско куче Караман спечели голямата награда на журито на киноложкия конкурс в Разлог, съобщи БГНЕС. Над 100 кучета от цялата страна и всички породи участваха в конкурса, провел се на градския стадион при променливо време, вседствие на което падна и първия сняг за сезона в градчето под Пирин. Караман показа най-добрата стойка, нрав и изискано държание, дял за които му качества има собственикът му Благой Татарски.

Конкурсът се проведе в над 20 категории, призьорите получиха плакети и медали, такъв получи и организатора на проявата, настоящия кмет Красимир Герчев, кандидат за още един мандат. Някои от кучетата едва бяха удържани от собствениците си, което поведение не се нравеше на главния съдия, особенно, когато трябваше да им види зъбите. Непокорните веднага бяха натирвани вън от клетките, в които се провеждаше конкурсът.

Освен купи, четиримата призьори в крайното класиране получихаи по чувалче с любимата си кучешка храна, при вида на която радостно махаха с опашки, най-невъзмутим бе обаче класираният на четвърто място мопс, който само черното в козината по главата му го отдалечи от призовата тройка.

В по-любопитните категопии, като например „дете и куче” спечели 10-годишния Габриел Станков, а призът за млад водач отиде при 18-годишния Борислав Павлов с куче Басар.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK