Каракачанов: Заставам твърдо зад действията на българската полиция

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви във "Фейсбук" Красимир Каракачанов

През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не прледизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви. Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите. Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите.

Това обяви във "Фейсбук" Красимир Каракачанов след вчерашната ескалация на напрежение при протестите в София.

Апелът на Каракачанов към политиците бе:

Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог.

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовававм българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани.

Уважаеми г-н Президент,

Уважеми, г-н Премиер,

Уважами, г-да политически лидери,

Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK