Каракачанов убеден, че еколозите откровено лъжат за Банско

Снимка: БГНЕС

"Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин",откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско", коментира пред НоваТВ зам.-министърът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него, на хората в Банско им е писнало някой да говори от тяхно име и заради това идват в София на протест. Той счита, че "проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два".

Процесът за Каракачанов е ясен. "Първо устройствен план, след това инвестиционно намерение. И ако в това инвестиционно намерение има нещо извън лифтове и спортни съоръжения, аз лично ще гласувам срещу него и ще се извиня", обяснява Каракачанов.

"На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една хрупа хора да говорят от тяхно име и "да се грижат за техните интереси", коментира вицепремиерът.

"За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: "Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин", обяснява Кракачанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK