Антикорупционните дирекции на МВР на България и Северна Македония се събраха на работна среща в Кюстендил

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Днес ОДМВР – Кюстендил, бе домакин на работна среща на служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, и служители на отдел „Вътрешна контрола и интегритет“ на вътрешното министерство на Северна Македония.

Делегацията на Република Северна Македония бе посрещната от директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ старши комисар Румен Ганев и директора на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Елиан Стамболийски.

Инициативата за срещата  на антикорупционните структури на двете държави е на българската страна, а целта е да бъдат предприети съвместни действия за превенция на корупцията сред служители, както и да бъдат информирани гражданите, които пътуват през териториите ни, за възможностите да сезират институциите за корупционно поведение на служители.

Работната група на Северна Македония бе водена от помощника на министъра на вътрешните работи и ръководител на отдел „Вътрешна контрола и интегритет“, Деян Андонов. 

Гостите приеха проектното предложение на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, на тема „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“ и се договориха за изготвяне на конкретни стъпки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK