Каракачанов разпореди проверка на неизползваемия сграден фонд на армията

Снимка: haskovo.info

Бившето военно поделение в Хасково, край което стана трагичният инцидент от вчера, е определено като район с отпаднала необходимост за Българската армия през 2001 г. 

През 2011 г. е установено саморазрушаване на част от сградата.  

През февруари 2019 г. служители от регионалната структура на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в гр. Пловдив са направили констативен протокол, въз основа на който министърът на отбраната на 15 март т.г. е издал заповед № Р-71 за назначаване на комисия за извършване  на оглед за освидетелстване на сградния фонд в района. В заповедта е указан двумесечен срок, в който трябва да се представи протокол за предприемане на последващи действия. Междувременно за участъка на падналата стена  директорът на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ издава указания,  с които започва събирането на оферти от фирми, за да може да бъде осигурено предварителното събаряне на стената.

На 12 април т.г. е подадена една оферта от участник в процедурата, но за завършването на законовата процедура са необходими още две предложения.  

Във връзка с инцидента министърът на отбраната е разпоредил да бъде извършена проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за предприемане на последващи действия за обезопасяване.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa