Представители на музикалния бранш подкрепят законопроекта на ВМРО за повече българска музика

Снимка: ВМРО

Те настояват да има повече българска музика в родния радио и ТВ ефир

Днес се състоя среща между представители на музикалния бранш и народните представители от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Срещата бе организирана по инициатива на члена на Комисията по култура и медии към НС Мария Цветкова, присъстваха и депутатите – Красимир Богданов, Деан Станчев и Йордан Йорданов.

От страна на бранша присъстваха: Атанас Пенев (БТР), Деян Каменов (Д2), Петър Писарски (Атлас), Иван Гатев (Контрол), Васил Бележков (Епизод), ДиДжей Росен Стоев, Румен Бояджиев (класически и филмов композитор), Васил Гюров (Ревю), музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев.

От ВМРО сме убедени, че българската музика заслужава достойно място в българския ефир. Важен е Вашият труд, защото Вие сте тези, които са създали вечните песни на България. Чрез нашия законопроект целим и да стимулираме младите български изпълнители да останат и да се реализират в България.

Така се обърна Мария Цветкова към присъстващите от бранша по повод законопроекта, който бе внесен още януари месец от страна на ВМРО и неподкрепен на Комисия по култура и медии.

Наско от БТР, както е по-известен, изрази възмущението си, че преди няколко месеца бе наложено на хранителните вериги да предлагат определен процент българска стока в магазините си. Защо това да не бъде приложено и в музиката, коментира той и добави:

По този начин ще запазим парите да остават в нашата държава. Не става въпрос дали ние ще вземем на края на годината 2 или 4 лв. повече, става въпрос за културата. Българската музика трябва да остане като култура за нашите внуци.

Всички се обединиха около идеята за предстоящи бъдещи действия, чрез които ще популяризират каузата „За повече българска музика“, както и за борбата относно приемането на такъв законопроект, който цели съхраняването на българщината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK