Огромен пожар избухна в цех за месо във Войводиново! Локализираха го

Снимка: Нова тв

Пожарът в цех за месо в пловдивското село Войводиново е локализиран, но продължава да тлее. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” директорът на пловдивската противопожарна служба комисар Георги Мангараков. Към момента четири пожарни екипа дежурят на мястото.

„Те доизгасяват някои локални огнища, които все още тлеят, но няма възможност да се разпрострат на голяма площ. Това са горивни материали, които са затрупани от падналите термопанели, вследствие на тяхното прегаряне. Няма никаква опасност за населението”, увери комисар Мангараков.

По думите му все още не може да се каже дали става въпрос за умишлен палеж. „Не можем  да кажем със сигурност дали има умисъл и дали пожарът е свързан с протестите, които се случиха напоследък в село Войводиново. Не изключваме никаква възможност”, каза той.

Собственикът на цеха е обяснил, че пожарът е възникнал в самия цех зад админстративната сграда и е видян от пазача, който е бил на смяна. 

Голям пожар пламна в цех за месо в пловдивското село Войводиново.

Общо 12 пожарни екипа се бориха с огнената стихия, която се простираше на площ от близо 10 декара. При инцидента няма жертви и пострадали, потвърдиха от МВР. В предприятието работят около 300 души. Към момента на избухването на пожара служителите на смяна били приключили работа. 

Пламъците, тръгнали от помещение за преработка и пакетаж на месо. Спасени са всички животни. Властите уверяват, че няма обгазяване в района./ Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK