Каракачанов: Готови сме да приемем мандат, ако намерим съгласие в парламента

Снимка: БГНЕС

Ние сме готови да приемем мандат в случай, че той бъде възложен на нас като трета политическа сила. Ако намерим необходимото съгласие в парламента. Това заяви Красимир Каракачанов след консултацията с президента Росен Плевнелиев, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът е единственият отговорен политик, който не желае политическа криза и не иска ново служебно правителство и хвърляне на страната в безвремие, което ще бъде вместо шест месеца - една година, коментира и лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той заяви също, че до тази криза се е стигнало заради политическата безотговорност на министър-председателя, който е демонстрирал наполеонов комплекс и е поставил цялата страна в изпитание в момент, когато имаме стабилност.

Поддържаме две години стабилност. Имаме парламентарно мнозинство особено в новия формат на коалиция Обединени патриоти, която има 33 народни представители в парламента и обща подкрепа за правителството от минимум 130 души, така че няма никаква криза в момента и кризата е изкуствено създадена.

Но за съжаление поради желанието за пълна еднолична власт от страна на Борисов в момента се стигна до кризата, заяви Симеонов. “Ние сме заявили пред президента, че имаме необходимото парламентарно мнозинство и във връзка с тази криза обсъдихме два възможни варианта", допълни Симеонов. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Chovek10:26 - 24.11.2016
Koi shte vi dade mandat Nacionalisti mrasni
12321:13 - 23.11.2016
Идиоти!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK