Карадайъ: Трябва да се смени формулата и визията за управление

Източник: Нова ТВ

За да има нормални процеси в държавата, трябва да се смени формулата и визията за управление и правене на политика в страната - това е казал председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в поздравлението си към активистите на ДПС в област Монтана, съобщиха от пресслужбата на движението.

Председателят на ДПС е участвал в дискусия, посветена на политическата активност. Той е подчертал значението на политическото участие в процесите за вземане на решения в държавата. "Когато някой вместо нас определя политиката и посоката за развитие на държавата, а те са погрешни, трябва да се направи промяна", е казал Карадайъ и е призовал за активност и мобилизация партийните структури на ДПС.

Карадайъ е добавил още, че при сформирането на този кабинет, от ДПС са предупредили, че основата и структурата са грешна и ще произвежда грешни политики. Днес сме свидетели, че прогнозата ни се сбъдна, допълнил той. Председателят на ДПС е припомнил, че тогава са предложили и алтернатива - ДПС би подкрепило програма за управление на страната без да участваме пряко в управлението. По думите му "се предпочете грешната формула".

Включването на националистите във властта, според Карадайъ, е много опасно и това се потвърждавало всеки ден. Той е посочил още, че "В Испания популистите създават напрежение. Това е заразно и се пренесе в Италия. Такива процеси на Балканите са много по-опасни и по-сложни. Балканите сме мозайка от етноси. Всяка една държава в момента живее с представите, че граничи със себе си. Нито една държава не прави изключение в това отношение. От тази гледна точка популизмите и национализмите на Балканите имат естествена среда и много по-бързо могат да се развият в опасна посока. Освен това, от съставянето на правителството до днес няма нито една държавна политика, за която да можем да дадем положителна оценка".

Председателят на ДПС е казал още, че властта като конструкция и конфигурация, като начало трябва да бъде променена, а заедно с това и като политика трябва да бъде променена. "И затова нашите призиви са, като начало те да се коригират и да махнат вредните елементи. Ако сами не се коригират и не премахнат вредните елементи, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и наново да я престроим", добавя Карадайъ. /Нова ТВ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK