Капон: Защо протестите са в ромските махали, а не пред Министерски съвет?

снимки: infomreja.bg

Ако въпросите на инициирания от президента референдум за избирателната система останат в този вид, ще изпълним гражданския си дълг и ще внесем в ЦИК документи за регистрация на Инициативен комитет с алтернативната позиция "Не". Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон на пресконференция в Кюстендил.

"Позицията "Не" означава, че сме против задължителното гласуване. Казваме "Не" на неясния елемент за „частична мажоритарност“ на избора, вместо законопроект за тип смесена система 50 на 50, какъвто съм внасяла в Народното събрание. Нашето "Не" е и за електронното дистанционно гласуване, докато не се въведат електронни лични карти и електронно правителство", обясни Капон.

По думите й, хората не са подготвени за подобни промени, които крият огромен риск за контролиран вот.

„Днес сме страна, в която в МВР няма електронни пощи и деловодната система е на тефтер, а някой иска да ме убеди, че може да се организира електронно гласуване“, мотивира се председателят на ЕНП. 

Според Капон инициативата на кмета на Кюстендил Петър Паунов да организира местен референдум за негов трети мандат е политическа акция на коалиция „За Кюстендил“.

"Ние от Единна народна партия във всичките си документи сме приели един човек да бъде до два мандата на един и същ пост, за да избегнем срастване с властта", допълни тя.

Мария Капон не пропусна да коментира и протестите срещу ромските набези и беззакония.

"Защо тези протести са в махалите? Когато искаш законност и ред, ги искаш от държавата и съответно протестираш пред ресорното министерство, което отговаря за адресните регистрации, редът по кварталите и т.н., или пред Министерски съвет, а не пред ромските бараки. Може би хората не отиват да протестират пред МВР, защото вътрешният министър на България се нарича Бойко Борисов, а Румяна Бъчварова е само неговата химикалка“, изрази мнение председателят на Единната народна партия.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK