Капитанът на „Интер Академик” пали олимпийския огън в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден – 23 юни, Община Благоевград, Университетски спортен клуб „Академик” и Обединен детски комплекс - Благоевград организират тази събота от 10.00 ч. факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.

В проявата ще се включат общо над 80 участници от школите на Обединен детски комплекс, студенти и преподаватели от специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание” в ЮЗУ „Н. Рилски”, както и деца от спортните клубове в Благоевград. Преди старта на факелното бягане студентът Адриан Зинков – капитан на хандбален отбор „Интер Академик” - Благоевград, ще запали символично олимпийския огън.

Всички участници в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет  Жак Рок и Стефка Костадинова – президент на Българския олимпийски комитет.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет / МОК /. От 1989 г. за популяризиране на масовия спорт на този ден се организират състезания по бягане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK