Капитанова, Мисирков, Ходжа и Башев с номинации за кандидат-кмет на Гърмен

Община Гърмен, снимка: Infomreja.bg, архив

Четири са кандидатурите на ДПС за кмет на община Гърмен. Номинации са получили настоящият управник Минка Капитанова, данъчният инспектор Галип Мисирков, общинският съветник Рифат Ходжа и бившият кмет и ексдепутат Ахмед Башев, който в момента се води директор на училището в Огняново, но от началото на годината е в неплатен отпуск, за да се стяга за местните избори наесен.

Кандидатурите са били издигнати на редовно проведено събрание на ДПС в гърменското село Горно Дряново след скандалната среща в хотелски комплекс "Ивелия" на заместник-председателя на партията Рушен Риза с двете враждуващи крила в ДПС.

На партийната сбирка в Горно Дряново името на Башев е било предложено в последния момент от секретаря на Районното мюфтийство Ибрахим Мутаджиков. Това предизвикало недоволство сред активистите на ДПС, тъй като Мутаджиков не бил член на партията и по тази причина нямал правомощия да номинира кандидати и да гласува на събрания.

Кой от четиримата номинирани ще излезе срещу кандидата на ГЕРБ Сергей Младенов ще стане ясно към края на август.

Младенов е експерт в Разплащателната агенция в Благоевград и ръководството на партията залага в размирната в последно време община именно на него.

Името му бе обявено заедно с всички кандидат-кметове на ГЕРБ в Пиринско още на 11 юли от председателя на националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Три кандидатури за кмет на гърменското село Рибново са били издигнати от местните активисти на ДПС на проведено преди дни събрание. Членове на Движението за права и свободи единодушно са издигнали бившия общински съветник Мустафа Ликов за кмет на селото.

ГЕРБ също ще участва в лютата предизборна битка в Рибново. И партията на Бойко Борисов засега е излъчила трима кандидати - Ибрахим Джуркин, бившия кмет на селото Мустафа Авдиков и 27-годишния физик Феим Османов, който се счита с най-големи шансове за спечелване на вота през октомври.

Феим Османов е с три висши образования, с добър управленски опит и потенциал, както и с авторитет сред жителите на родопското село, най-вече сред младите хора.

Очаква се именно неговата кандидатура да бъде официално издигната и одобрена от общинското и централното ръководство на ГЕРБ.

Реформаторите от Рибново също дават заявка за участие в изборите. Те вече са излъчили своя кандидат за местен управник в лицето на Ахмед Гугунч - млад и надежден кадър на партията.

Събранията за номинации на кандидати за кметове и общински съветници от ДПС, ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок и други партии и организации продължава с пълна сила.

До няколко дни членовете и симпатизантите на ДПС очакват очакват официалното становище на Централното оперативно бюро на партията относно поисканата отмяна на представените от Ахмед Башев и временно изпълняващия длъжността общински лидер на ДПС Мустафа Геров фалшифицирани 9 протокола от събрания, каквито на практика не били проведени. 

От общинската организация на ДПС в Гърмен са категорични, че в името на единството и преодоляването на разцеплението в местната структура е наложително спешно провеждане на общинска конференция за избор на нов председател и ръководство, анулиране на фалшивите протоколи за номинациите на Ахмед Башев и организиране на нови събрания за номинации при спазване устава на ДПС до 15 август.

Запознати с предизборната ситуация в Гърменско коментираха пред ИНФОМРЕЖА, че местният вот през октомври ще е изключително горещ, ако от ДПС издигнат кандидатурата на Ахмед Башев за кмет на общината. Тогава се очаква консолидиране на избирателния актив независимо от партийната му принадлежност и предпочитания във вот "Антиулидиране на  избирателният актив независимо от партийна пренадлежност и предпочитания във вот "антибашев".

В тази връзка своя кандидатура за кмет на община Гърмен и листа за общински съветници се готвят да регистрират и протестиращите от Гърмен, като със свое предложение за кандидат, който да ги представлява в Общинския съвет през следващия мандат се очаква да излязат и ромите от кв. "Кремиковци", където има над 500 реални гласоподаватели.

 

КОМЕНТАРИ

Putki18:01 - 07.08.2015
Razni azimcheta, kaburcheta i cholacheta, hubavo si ebavaite maikata, no vse pak vnimavaite. Cholache pazi se, da ne ti sadne putkata maina nqkude, Che ako me poiznervish oshte malko, prasnah go na maikata ti, kakto i na ostanalite!!!
Башев - торгуна00:56 - 07.08.2015
Разпукват от ебан на Манол щерката, шофьорчето трябва втори зет да го правят, събудете се бе шайка дрисльовци, чичо ИсмаилИсмаил Арнаутски), козичката (Мустафа Геров) ще намажат на Манол топките, а останалите ще ми питате ташаците. Долу държавна сигурност, искаме демокрация. До кога Агенти ще управляват? Осъзнайте се. Тръгнал Манол да дири Гогунчев по балкана, за да го моли да се откаже от кандидатурата си. Типично за един агент. Идва и твоя край озъбено педерастче,.. Ще духаш кметското място, а за парламента ще има още мнооого да го лапаш на Доган, може би ако го навпори на щерка ни ще имаш шанс. И както едно време ти казваха ' БАШЕВИЛИЗАЦИЯТА В КАНАЛИЗАЦИЯТА'
Яжте ми кура00:44 - 07.08.2015
Яли сте кура на ляшниците, като сте много големи отидете и им го кажете в очите, педеруги депесарски. Банда мухльовци, които имената не могат да си пишат, тръгнали да говорят по тоя и оня. Като много знаете отидете и го кажете. АГЕНТ Манол не се спира да събира гласове, сега и дамата постоянно седи на пейката и събира гласове, за да може да се кандидатира педалчето очилато. Умрели сте от глад и му ядете кура по цял ден, а човека милиончета си трупа. Дръжте му кура да не му заспи, а след изборите му го изяжте, майка ви да еба и манолета прости.
уууууу21:18 - 04.08.2015
Амид Люманков постояно ще си е при този кмет няма да излиза от кметството. Азиската ще му стане брад и колега.

FACEBOOK