Капама за 1000 човека сготвиха на площада в Банско

Снимки: Община Банско

Експлозия от настроение при награждаването на победителките в спускането

Капама за 1000 човека, сготвена на площада, песни за Банско и Пирин, вихрено хоро на бански фукли и ар-ен-би – експлозия от настроение при снощното награждаване на победителките в спускането от втория ден на състезанията за Световна купа по ски Банско 2020!

Но  това не беше всичко! Най-добрите в света алпийки бяха под закрилата на хайдути, с помощта на които се проведе церемонията по теглене на жребия за третия ден от състезанията.

Днес, по определяното като супер трудно и технично трасе, дамите ще мерят сили в супер гигантския слалом.

Елена Куртони спечели второто спускане от Световната купа по ски в Банско вчера. 28-годишната италианка финишира за 1:29.31 секунди и си осигури първата победа в кариерата си.

Двете и подгласнички са също от Италия -  на 10 стотни остана Марта Басино, а на трето място се класира Федерика Бриньоне на 14 стотни. Така те осигуриха тройна победа за Италия.

Явно видимостта бе един от скритите козове на Куртони, която стартира едва 28-а, но се възползва по най-добрия начин от огрятото от слънцето технично трасе на пистата Марк Жирардели.

Това е вторият случай в 53-годишната история на Световната купа по ски, в който Италия постига хеттрик в спускането - две години по-рано това успяха да постигнат в Бад Клайнкирххайм (Австрия) София Годжа, Бриньоне и Фанчини.

Победителката в спускането от петък Микаела Шифрин (САЩ) завърши 4-та на 35 стотни, а след нея на 47 стотни се класира сънародничката й Брийзи Джонсън.

Шифрин продължава да води в генералното класиране с 1125 точки в актива си, следвана от Бриньоне със 855 точки и Петра Влъхова от Словакия със 790 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK