Александър Манолев, Стефан Апостолов, Георги Динев и Даниела Савеклиева са сигурните депутати от ГЕРБ в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Александър Манолев от Сандански, Стефан Апостолов от Симитли, Георги Динев от Петрич и областният лидер и досегашен депутат Даниела Савеклиева са сигурните депутати от ГЕРБ, които ще влязат в следващото Народно събрание от 1 МИР-Благоевград.

Първите трима се озоваха на челните места заради най-голяма персонална подкрепа. Рекорден брой преференциални гласове - 6700, събра кандидат-депутатът от Сандански Александър Манолев, който е пети в листата.

Веднага след него се нареди най-младият участник във вота Стефан Апостолов от Симитли, който от последното 22-ро място се изстреля в първите позиции с цели 6639 преференции. Председателят на Общинския съвет в Петрич Георги Динев също има солидна подкрепа от 5528 гласа.

Тримата отличници по преференции минават прага от 4200 гласа за вход в Народното събрание, с което на практика сериозно разместиха подредбата на листата на първата политическа сила в Пиринско, подкрепена от 37,48 % от избирателите.

Резултатът от изборите отрежда на партията четири мандата. Заради слабото представяне на ПП "ВОЛЯ" на Веселин Марешки и отпадането на Реформаторския блок обаче има голяма вероятност ГЕРБ да получи и пето депутатско място.

Голямата изненада на този вот са сравнително малкото гласове за първите двама в листата. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов има само 2185 преференции, а областният лидер и досегашен депутат Даниела Савеклиева - 2326.

Цветан Цветанов и този път спази традицията от предишни избори и избра да влезе от Великотърновския избирателен район, където също е водач. Така подредбата до сигурното засега четвърто място изглежда по следния начин - първите трима са отличниците по преференции - Александър Манолев, Стефан Апостолов, Георги Динев, а след тях се нарежда Даниела Савеклиева - № 2 в листата.

Евентуалното пето място ще заеме заместник-кметът на Банско Александър Мацурев, който е трети. Извън парламента със сигурност остава бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов, който е четвърти в листата и има само 1625 преференции.

Новите депутати от ГЕРБ в 1 МИР-Благоевград ще бъдат обявени официално утре с решение на Централната избирателна комисия.

 

Даниела Савеклиева и Бисер Михайлов, снимка: Infomreja.bg
Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов, снимка: Infomreja.bg
Александър Мацурев /вляво/, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Гражданин13:47 - 28.03.2017
Приятелче който и да си не е желателно да пишеш от името на други!аз симпатизант На БСП и имаме депутат можеше и ГЕРБ да имат от Гоце Делчев всичко зависи от нас жителите на общината не от Гулев, Ласков и т.н!Но факт БСП си имаме депутат!
Гулев08:49 - 28.03.2017
Аз пък ще стана шеф на Горското, свърших си работата в 13 секция, а също и мама Анка в 21 изпълни заръката
Ласков08:38 - 28.03.2017
А пари не съм взимал, но обещание за директор на Напоителни , да!
до пиявицата20:13 - 27.03.2017
Мръсните кумонисти насрахте са, Гамишев ще ве завре на магарето в задника.Губите електорат или бабите и дядовците са се споминали или ГЕРБ се обединява отново.

FACEBOOK