Кандидатът за кмет Георги Икономов пусна жалба срещу членове на СИК

Снимка: Infomreja.bg

Те носили агитационни знаци

В Общинска избирателна комисия – Банско, е постъпила жалба от Георги Икономов, в качеството му на кандидат за кмет на община Банско от ПП „ГЕРБ”, в която се излагат твърдения, че членове на комисии от опонентни партии, инициативни комитети и коалиции изпълняват служебните си задължения с поставени на видно място, върху дрехите и личните им вещи обозначителни знаци.

Също така приканва ОИК да вземе съответните мерки съгласно разпоредбата на чл. 93, ал. 3 от Изборния кодекс, която гласи, че член СИК не може да носи отличителни знаци на партии, коалиции и инициативни комитети, както и да провежда предизборна агитация.

Членове на ОИК-Банско, направиха проверки на избирателните секции на територията на община Банско и констатираха нарушението преди постъпването на жалбата, дадоха указания на лицата, които носят знаци, различни от отличителните такива, утвърдени от ЦИК, да ги премахнат, а при последващи проверки бе установено, че нарушението е отстранено.

Избирателната активност в града е изключително висока – още в началото на деня процентите се местеха нагоре: от 42% към 10 ч., през 47% в 12,30 до 73,66% в 17,30%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK