Община Дупница с патронажна грижа за възрастните хора

Снимка: Infomreja.bg

Община Дупница спечели финансиране по проекта си "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на стойност 324 785,12 лева. За одобрения проект, с писмо от МТСП бе уведомен кметът на Общината инж.Методи Чимев.

В продължение на 12 месеца, Община Дупница ще осигурява мобилни интегрирани здравно-социални услуги на 123-ма жители на общината на възраст над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

"Много нужен проект, който се радвам, че успяхме да спечелим. Ще бъдат назначени специалисти за нуждите на хората - медицински сестри, санитари, рехабилитатор, специалист "Вътрешни болести", ортопед, невролог и други. Хората, които подадат документи да се включат в проекта и бъдат обгрижвани ще бъде преценено от какви услуги имат нужда.

Услугите са както от медицинска подкрепа и психологическа, до асистиране при осъществяване на комунално-битови дейности, придружаване до институции, помощ в домакинството и много други. Спрели сме за Център на услугата да бъде новоизградения такъв в района на ж. к. "Дупница", който и от логистична гледна точка е много добре. Услугите ще облекчат много и техните семейства, които са ангажирани", коментира инж.Чимев.

След сключването на договорът за финансирането ще бъдат обявени и критериите за включване в безплатната услуга за потребители, както и назначаването на персонала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK