Кандидат-президентът Алексей Петров гостува на младежко парти в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград поканиха на парти кандидат-президента Алексей Петров. Бившата барета не можа да устои на чара на студентките и уважи купона в дискотека "The Face". Сред тях той изостави деловия тон и вдигна наздравица с пожелание младите хора в България да не губят своя оптимизъм.    

По-рано през деня Петров отново се върна към амплоато си на университетски преподавател и изнесе лекция пред бъдещи висшисти в областния център. Четвъртокурсничката Росица Андонова постави въпроса защо младите хора у нас не могат да се реализират, за разлика от другите европейски страни, където българите бързо намират признание. "Да остана в родината си или да избягам веднага, щом получа дипломата си?", попита бъдещата химичка.  

Студентката Кристина Христова пък предложи държавните субсидии, които партиите получават, да бъдат пренасочени към образованието. "В момента нашите „мозъци” обслужват икономиката на Америка, не тази на собствената си държава”, коментира Петров. Той допълни, че може да насочи Росица Андонова към своя вицепрезидент Николай Георгиев, който е служител в БАН. „Оттам нататък аз нямам никаква представа какво трябва да правят младите, защото това, което се направи през последните две години наистина ги лиши от всякаква перспектива”, откровен бе кандидатът за президент.

Според Алексей Петров страната в момента се намира в икономическа разруха и след тези избори ще се наложи да вземаме заем за пенсии и заплати. По думите му банките тероризират гражданите, а управляващите фаворизират дадени фирми в различни сектори. Той бе категоричен, че управляващите упражняват дефицит над земеделските производители в цялата страна и съществува негласно споразумение за изкупуване на тютюна в района на Гоце Делчев и на зеленчуците в Петрич на възможно най-ниски цени. В същото време от Гърция и Македония се внасят контрабандни домати с най-ниско качество.

„Трактора ще бъде символ на промяната в България. Борисов явно още не знае, че в Петрич орат все още с магарета”, коментира Петров. Той увери, че президентския пост трябва да има човек, който е ясен коректив на настоящия премиер.

"Създавам големи проблеми на правителството и се лаская от това, че премиерът прави всичко възможно да ме елиминира”. Така Петров обясни мотива за желанието си да се включи в кандидат-президентската надпревара. „Хубаво е, че се строят магистрали, но ако 1 милиард от 8-те, изхарчени за асфалт, бяха заделени за подпомагане на малкия и среден бизнес, страната ни нямаше да бъде в това тежко състояние”, заключи Петров.

 

КОМЕНТАРИ

........12:40 - 12.10.2011
Имаме си мутра за премиер,защо да нямаме гангстер за президент.Даже е с натрупан стаж в ДС.Де що има печени бандити да ги турим за нметове и съветници.Това е прекия път за Шенген.
V.T11:28 - 12.10.2011
Страхотна статия, браво на журналистката!!! Срещата с доц. Петров беше страхотна, партито след това- също :)
V.T11:22 - 12.10.2011
Страхотна статия, браво на журналистката!!! Срещата с доц. Петров беше страхотна, партито след това- също :)
V.T11:17 - 12.10.2011
Страхотна статия, браво на журналистката!!! Срещата с доц. Петров беше страхотна, партито след това- също :)

FACEBOOK