Кандидат общински съветник от ГЕРБ иска повторно преброяване на бюлетините в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Нови шест жалби в съда в Благоевград срещу резултата от изборите за общински съветници

Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, оспори пред Административен съд – Благоевград, решение на ОИК - Благоевград, от 29.10.2019 г.

Жалбоподателят оспорва истинността на фактите и обстоятелствата, отразени във всички протоколи на СИК, както и този на ОИК и иска ново преброяване на бюлетините. Жалбата на Йордан Андонов е с особено искане за спиране на изпълнението на решението.

И двама кандидати за общински съветници от листата на ПП БЗНС – Красимира Стоименова и Йорданка Урдарска оспорват решение на ОИК в частта, в която са обявени за избрани от квотата ПП БЗНС общински съветници. Посочени са доводи, че решението е недействително поради незаконен състав на всички секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград, допуснати съществени нарушения на изборния процес при отчитане на изборните резултати, оспорват и правилното отразяване в изборните протоколи на преференциалния вот.

Решението е оспорено в Административен съд – Благоевград, и от Димитър Стойчев, кандидат за общински съветник от ПП АБВ. Жалбоподателят посочва, че не е отчетен правилно и надлежно изборът на гласувалите за ПП АБВ, както и личните му преференции в бюлетините в 11 секционни избирателни комисии.

Жалба срещу решение от 29.10.2019 г. на ОИК - Благоевград, е подадена и от Милена Бунцева, кандидат за общински съветник от ДПС. Жалбоподателят оспорва решението в частта му, в която са обявени имената на избраните за общински съветници от ДПС поради множество нарушения и грешки при отчитането на валидността на вота и на преференциите в бюлетините. Жалбоподателят иска повторно преброяване на бюлетините и преференциите в листата на ДПС в седем СИК.

Жалба срещу изборните резултати в община Благоевград депозира в Административен съд – Благоевград, и Росен Георгиев – кандидат за кмет от НФСБ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK