Кандидат-кметът Владимир Москов дари 10 000 лв. на болницата в Гоце Делчев

Владимир Москов и д-р Мария Радойкова, снимки: infomreja.bg

10 000 лв. дариха днес на МБАЛ „Иван Скендеров” групата кандидати за общински съветници и кметове от Коалиция за България в Гоце Делчев. „Вместо да харчим предизборно пари за плакати, билбордове и скъпи концерти, решихме да дарим 10 000 лв. за осигуряване на животоспасяващи лекарства в болницата „Иван Скендров", каза кандидат-кметът Владимир Москов. Той допълни, че парите са събирани измежду кандидатите за кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на левицата.

"Надявам се и другите кандидати да ни последват и да подпомогнат болницата ни, която е в трудно финансово положение. По предложение на Младежкото ни обединение от същата сума купихме и дарихме днес на Дома за стари хора голям плазмен телевизор", допълни Москов, докато връчваше  дарението на директорката на болничното заведение д-р Мария Радойкова, която едва сдържа сълзите си от направения жест.

„Парите, които днес получихме като дарение идват в много тежък за болницата момент. С тях ще купим най-необходимите животоспасяващи и други лекарства за болните, а това дарение  просто компенсира онова, което здравната каса не ни е  осигурила", категорична бе д-рРадойкова.

Тя увери, че не само лечебното заведение в Гоце Делчев има проблем с финансирането, но и всички общински клиники. Причините за това се дължат на въведените безкрайно ниски и недостатъчни делегирани бюджети за здравните заведения. Д-р Мария Радойкова даде пример, че за месец август болницата има изработени 33 000 лева над лимита, като сумата до момента все още не е получена. "Крайно време е да се спре да се спекулира, че общината не се ангажира с проблемите на болницата. Ние спазваме разпорежданията на Министерството на здравеопазването и Здравната каса. Това, че лечебното заведение се именува общинско, не означава, че е на Общината или на Общинския съвет. Тези спекулации, особено сега в  предизборната кампания, се използват с нечистоплътни цели от  кандидати за кметове, макар да знаят, че финансирането зависи преди всичко от държавата и здравната каса", заяви директорката.

Тя не скри огорчението си от тиражирането на информации, че в Гоце Делчев няма качествени медицински кадри и това налага да се "внасят" отвън специалисти. Д-р Радойкова отново подчерта, че болничното ръководство винаги е имало подкрепата на Община Гоце Делчев.

"Благодарение на проекта за енергийна ефективност разходите за отопление паднаха с над 45%. Преди плащахме по 60-70 хил. лева на месец, сега плащаме по 20 хил. лв. Има спечелен проект за 3,5 милиона лева по Оперативна програма "Регионално развитие" за медицинско оборудване и модернизиране на здравното заведение. По програма "България-Гърция-Трансгранично сътрудничество" тече процедура за финансиране в размер на 240 000 лева . И двата проекта  са пред  старт за изпълнение и до две години болницата в Гоце Делчев ще е със съвсем друг статут и с далеч по добри  и качествени услуги за хората от четирите общини", призна д-р Мария Радойкова.
 

КОМЕНТАРИ

информиран21:27 - 02.11.2011
ЛЪЖЦИ ДОЛНИ!!! И управата на болницата е в кюпа,наред с всички вековни общинари. Не вие срам така да замазвате очите на хората.Я кажете дали г-н кмета сам се е сетил да ги "дари" тия пари или болницата официално ги е поискала с писмо до четирите общини-Гоце Делчев,Сатовча,Хаджидимово и Гърмен.Единствено г-н Башев до момента не е дал сумата,другите общински кметове са дали по 10000лв,но нито един от тях не излезе да го каже,да си прави PR,да се искарва голям добродетел.Знаем Ви г-н Москов,видяхме какво можете и какво правите,цели 16 години това правим-гледаме как някои хора си построиха палати,натрупаха състояния,изпратиха си децата в чужбина да учат,а нашите деца...?Една улица няма оправена с пари от общината.А какво ще кажете за Градския Парк?Защо не одобриха проекта за ремонт на парка още лятото.Отхвърляхте,отхвърляхте този проект докато не ви избраха селата отново.... и хоп,за 3 дни се одобри и проекта,и изпълнител се намери,само парите чакате.НАЛИ? Ах вие мишкиииии, много сте смели като сте отгоре,ама нали няма нищо вечно на тоя свят....!!!
Таня16:20 - 11.10.2011
МРЪСНИ ДОЛНИ КОМУНИСТИ КРАЙ ЗА ВАС В НАШИЯ ГРАД.
32115:27 - 09.10.2011
16 год ви бяха твърде много.Чашата на търпението преля!!!!Комунистите ВЪН от общината.След 30 октомври започват за вас дълги тягостни дни, а за МОСКОВ е открито ново работно място-в детската градинка. :))))))))
Тъпак13:17 - 09.10.2011
Абе Димитър Бояджиев - Шак, спир да пишеш коментари ти ли ще съдиш хората за дрога бе. Теи където си педофил мазен и няма стока която не си опитал. Жалък плазводий такъв...

FACEBOOK