Кандидат-кметът Верхад Ислямов обеща да довърши канализацията в Хвостяне

снимки: infomreja.bg

В сeло Хвостяне досегашният общински кмет Ахмед Башев умишлено не е довършил канализацията, в 21 век българско кметство е без тоалетна, половината село без канализация, детската градина с 26 деца закрита. Това каза на предизборен митинг кандидатът за кмет на община Гърмен Верхад Ислямов, издигнат от ГЕРБ.

Почти цялото село Хвостяне излезе на предизборния митинг на кандидата за кмет Верхад Ислямов и хората показаха пълната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ.

”Познавам проблемите, защото съм общински съветник. Ако бъде избран за кмет, първата ми работа ще е да се отвори детската градина в Хвостяне и да спасим децата от ежедневното пътуване до съседно село”, каза Ислямов.

Според местните хора бившият кмет Ахмед Башев е направил в Хвостяне само една подпорна стена, която се е срутила. Това е един от мотивите им да не подкрепят предложената от Башев Минка Капитанова, която да го наследи като кмет на община Гърмен.

Ако това се случи, хората са убедени, че селото им ще продължи да бъде изолирано и наказвано само за това, че на последните местни избори са си избрали кмет от ППГЕРБ.

Общинският съветник Асим Адемов, който е директор на училището в с. Долно Дряново, и кандидат-кметът Верхад Ислямов, който пък е помощник-директор на училището в с. Дебрен, изнесоха потресаващи факти как се харчат парите на данъкоплатците.

"Само за тази година е била изписана крупната сума от 180 000 лева за снегопочистване, при положение, че зимата е била топла, сняг е паднал само на няколко пъти, при това по 5-6 см. Къде са потънали тези пари ни питат и нас, но отговори и досега нямаме", заявиха двамата общински съветници.

”Опонентите ни питат какво направи ГЕРБ за 4 години, нека първо те отговорят какво направи Ахмед Башев за 14 години в Хвостяне. Нищо! Заради спънките на кмета Башев, едва  успяхме да изградим детската площадка. Той отказваше да подпише документите, само защото парите бяха осигурени от ГЕРБ”, сподели кметът на селото Сейхан  Ахмедов.

Депутатът Георги Андонов изтъкна, че през почти 4-годишния си мандат ГЕРБ е водила политика на обединение и изцяло в полза на държавата и хората, а не на противопоставяне.

”В момента, в който ГЕРБ пое управлението на страната, изкупните цени на тютюна бяха в рамките на 3.50 лева, в годините  на нашето управление постигнахме цени от 7.50  до 10 лева средно за килограм тютюн и европейска субсидия за производителите за референтния период 2007-2009 година. Сега хората не знаят каква ще бъде  изкупната цена на  настоящата реколта тютюн”, заяви  Андонов.

Той  обясни пред жителите на Хвостяне, че сегашното правителство е стопирало програмата „Млад фермер”,  от която в община Гърмен са влезли между 3 и 5 милиона лева. ”Сега с това правителствено решение хората няма да имат възможност да кандидатстват по тази програма, а те са похарчили пари и време за подготовка на документите си. Много от кандидатите са теглили и кредити, за да стартират бизнеса си в очакване на отварянето на програмата", заяви още депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

община Хаджидимово16:44 - 28.09.2013
Ама то вашата община сте били много "компетентни" хора бе. Знаете всичко. Прости хора сте да знаете. Една единствена партия остана, която да защитава вашите интереси /на мюсюлманите/, а не си ги защитавате. ДПС е тази, зад която трябва да застане община Гърмен. Недейте да ви се подиграват Цветанов и Борисов! Те ви се присмиват, че оставяте ДПС - вашата партия, а сте тръгнали с тях. Спомнете си, какво правеше Бойко - не назначи нито един Хасан на работа, ама никъде. Помислете си какъв човек е той. Не се подвеждайте под ехидната му усмивчица...
г11:27 - 27.09.2013
още малко остана на герб тоя Розен ... Незнам вкоя мише дука ще се крие щото него и мишките не го искат
do Isa11:04 - 27.09.2013
"популизъм", "ниски", "некомпетентност" .. и ти много голям кадър излезна, Иса. Дай да се закрият детските, училищата, здравните и болниците, които "ДЪРПАТ НАДОЛУ", та да може тея в София-та да имато повече за крадене и всички да се преселим там!!!!!!!!!!!!!!!!! И още нещо .. относно "популизЪма" .. я да дариш на кметството в Хвостяне 100лв. и направи една пейка с тях .. и оправи документите!!!!!!!!!!!!!
до Isa10:45 - 27.09.2013
Да те питам иса, башев като е такъв специалист по детски площадки какво направи с парка в Гърмен - люлки на които могат да се люлят деца над 4 год. възраст, за по малките това е невъзможно и реват на майките си, че искат на люлката а жените се страхуват да ги качат защото не е обезопасена и много от децата падат, слава на Бога без сериозни последици до сега; игрище което се пълни с вода при всеки дъжд и с мрежа толкова евтина че човек не би си направил и кокошкарник с нея, която е цялата изпокъсана; едни сковани бараки за животните от капаци грозни и т.н.Та питам аз кой му даде разрешително на башев за тази пародия и не е ли това застрашаващо живота на децата. И кой е пупулиста в случая да ми казва башев как той ни бил построил това нещо и колко трябва да сме му благодарни.Радвам се че се отървахме от него и вярвам че хората ще превъзмогнат страха си и ще гласуват за един достоен човек като Верхад Ислямов.

FACEBOOK