Кандидат-кметът Георги Андонов представи пред жители на община Гоце Делчев управленската си програма

Георги Андонов, на снимката долу: Валери Смиленов и инж. Ангел Тунчев, снимки: infomreja.bg

Депутатът и кандидат за кмет от ПП ГЕРБ Георги Андонов представи пред жители на община Гоце Делчев програмата, с която има намерение да управлява, ако получи доверието на избирателите. Официален гост на срещата, проведена днес в Дома на културата в Гоце Делчев, бе областният управител Валери Смиленов.

Прозрачност при вземане на всички решения и пълна прозрачност при разходването на средствата от общинския бюджет и другите финансови постъпления в общината, обеща днес пред граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ кандидатът за кмет на Гоце Делчев.

„От два месеца се опитвам да установя точния обем на задълженията на Община Гоце Делчев и от какви пера са натрупаните дългове, но такава информация не успях да намеря“, каза Георги Андонов. Освен идеите си за управление, Андонов обясни пред пълната зала и начините за решаване проблемите на общината. Той се закани да направи драстични смени в административното ръководство на Общината, да назначи експерти професионалисти в различните области, както и да предприеме ускорено развитие в привличането на инвестиции.

Според Андонов голямо влияние върху туризма и икономиката в целия Гоцеделчевски регион ще окаже и построяването на гражданско летище, за което депутатът и кандидат-кмет е преговарял с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков. Георги Андонов е получил уверение от министър Дянков, че до две години ще започне реализацията на проекта за летището.

Общинска полиция, общинска инспекция за контрол, етичен кодекс, актуализация на публичния регистър и зеленчукова борса, са само част от набелязаните точки за изпълнение в управленската програма през следващите четири години. Георги Андонов изрично подчерта, че за да се случи всичко това ще му е нужна силната подкрепа на съветниците от новия Общински съвет.

Като един от основните приоритети Андонов определи здравеопазването и проблемите в общинската болница „Иван Скендеров“. „Недопустимо е болницата ни да е с дълг от над 2 млн. лв. Това означава, че всяка година са трупани задължения в рамките на половин милион лева. Ще направя всичко възможно да стаблизираме здравното заведение, като имам уверението от лекари специалисти извън нашия регион да дойдат и да работят в МБАЛ – Гоце Делчев“, заяви Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

До Иво13:56 - 10.10.2011
Не знам, кой е простака ти или той май си ти прост и ограничен селянин.
Иво10:49 - 10.10.2011
Селянин прост с глава голяма ;0
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK