Кандидат-кметът Емил Костадинов игра боулинг с опонентите си в оспорван, честен и толерантен турнир

снимки: infomreja.bg

Отборът на кандидат-кмета Емил Костадинов спечели първото място в турнир по боулинг, като надигра трима свои опоненти в предизборната надпревара. Покана да участват в турнира Емил Костадинов отправи към всички кандидат-кметове на Благоевград при подписване на споразумението за политическа почтеност и толерантност на Движението за национално единство и спасение. Отзоваха се кандидатите за градоначалници от „Ред, законност, справедливост“, „ВМРО-Българско национално движение“ и Атака.

„БСП организира този турнир, за да премери сили със своите опонентите в честна, почтена и коректна игра не само на боулинг пистите, но и в предизборната битка и провеждането на самите избори“, обясни идеята водещата Силвия Домозетска, която уточни, че боулинг турнирът може да се счита и като своеобразна метафора на феърплей в предизборната кампания на партиите.

Основният инициатор за провеждането на турнира – кандидат-кметът Емил Костадинов, благодари на откликналите на поканата му опоненти и откри състезанието с думите: „Спортът е тази магия, на която разчитаме да бъде алтернатива за нашите деца и за младите хора в Благоевград – нашия общ дом! Нека победи спортът!“

Спортен хъс и желание за победа не липсваха на всички отбори в боулинг турнира. Оспорваната надпревара обаче завърши в полза на тима домакин на кандидат-кмета Емил Костадинов, който се класира пръв с общ резултат 953 точки. Кандидат-съветничката Луиза Николова, която заема последното място в листата на БСП, се оказа най-точна за червения отбор. Тя успя да набере цели 232 точки в полза на своите.

Второто място с 863 точки завоюва отборът на „РЗС“ с капитан кандидат-кмета Илия Трунгов. Първенец на тима стана кандидатът за съветник Йордан Шерланов с лично постижение 208 точки.

С 851 точки общ резултат „ВМРО-Българско национално движение“ се класира на трето място. Отборът на кандидат-кмета Георги Васев обаче излъчи най-добрия боулинг играч – Вилислав Балев, набрал 238 точки.

Четвъртата позиция остана за Атака. Отборът на единствената жена кандидат за кмет на Благоевград - Надежда Барбазова, приключи състезанието с 833 точки. С най-добри индивидуални постижения – 196 точки, се поздрави 14-годишният Радослав Борисов.

Завидни постижения показа и отборът на избирателите, който игра на шеста писта. Че гласоподавателите не са за подценяване, стана ясно и от резултата им – общо 931 точки. Най-добрата в тима на избирателите – Ани Тасева, спечели 222 точки.

Атрактивният турнир си имаше и атрактивни правила, които участниците стриктно спазиха: Не взимай по-голяма топка от тази, която можеш да хвърлиш; Не хвърляй топка в пистата на конкурента; Не подлагай крак на хвърлящия от съседната маса и не се опитвай да му пречиш; Не се опитвай да манипулираш цифрите, които се изписват на екрана – безсмислено е, машината е неподкупна. Последното правило, но не по маловажност, предупреждаваше: Приеми победата на другия.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

аз21:42 - 24.10.2011
Ооооо Гошка изглежда много добре! Стискам палци за вас :)
anonimen21:41 - 24.10.2011
Незнам колко е добра на боулинг русата кандидат общинска съветничка, но ако тя влезе по-добре да се ориентираме другаде да живеем. Аман от кифли, които се бутат навсякъде.....
Svetlana13:03 - 11.10.2011
Герб имат много високо мнение за себе си,но дали имат покритие?
попа21:20 - 08.10.2011
Абе затова ли затворихте заведението?Аман

FACEBOOK