Кандидат-кметът Атанас Камбитов: Хората от селата не са втора ръка и трябва до живеят при същите условия както в града

снимки: ГЕРБ-Благоевград

Над сто жители на с. Падеш посрещнаха в читалището кандидата на ГЕРБ за кмет на общината д-р Атанас Камбитов, водачът на листата Костадин Хаджигаев, кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Александър Петкашев и останалите кандидати за общински съветници.

С видимо вълнение д-р А.Камбитов застана пред познатите лица: „Неслучайно започвам оттук обиколката си в селата, спомням си Падеш преди години - зелено, спретнато село, каквито много малко имаше в цяла България. Искам пак да го видя такова. Хората в селата трябва да живеят при същите условия като градските - това е залегнало в моята програма, ще го реализираме с вас. Това е моят ангажимент към Падеш, защото съм емоционално свързан с него – връщат се спомени от детството ми, познавам почти всеки от вас, роднини и приятели, селото ми е скъпо”.

Д-р Камбитов сподели вижданията си за развитие на общината и в частност селата, на които е посветил голяма част от управленската си програма. Неговата амбиция е селата в Благоевградска община да придобият неписан статут на квартали на града, т.е. да имат същите съвременни условия. „Ако има инфраструктура и удобства, много хора ще предпочетат спокойствието на близките села и по този начин те няма да се обезлюдяват, а ще водят активен живот и ще се развиват. Предвиждаме асфалтиране на всички улици, създаване на детски градини и облагородяване със зелени площи", подчерта той.

Д-р Атанас Камбитов представи плана си за управление на общината, в основата на който са залегнали проекти, чието реализиране ще доведе до висока трудова заетост, т.е. откриване на нови работни места. „Имам подкрепата на правителството, нужна ми е и вашата подкрепа, за да реализираме тези амбициозни, но изпълними проекти”, призова Камбитов.

Водачът на листата Костадин Хаджигаев подкрепи думите на кандидат-кмета и заяви, че гаранцията за разрешаване на голяма част от проблемите на Падеш е кмет на общината от ГЕРБ, Общински съвет със силно представителство на ГЕРБ и кмет на селото в лицето на Александър Петкашев. „Когато тези три звена заработят заедно, ще усетите веднага ползите за селото”, увери Хаджигаев.

В последвалата разгорещена дискусия жителите на Падеш изразиха бурно негодувание от това, че в последните близо 20 години за селото не е направено почти нищо. Петкашев очерта като тежки проблемите с напояването, липсата на напоителен канал и на редица улици канализация, и особено факта, че Падеш е единственото село в общината с неасфалтирана главна улица, която хората с гордост наричат “Камбитска”. „Ще постигнем резултатите от 1972 година, когато Падеш бе обявено за най-благоустроеното село, когато кметът на общината е от ГЕРБ. Убеден съм, че ако този път всички се обединим около една кауза, ще върнем старата си слава”, заяви уверено кандидатът за кмет на селото.

Хората поставиха още редица проблеми, някои от които кандидатите на ГЕРБ ще решат светкавично. Д-р Камбитов пое ангажимент веднага да бъдат доставени контейнери за гробищния парк, да окаже съдействие и за разрешаването на въпроса с разрешителните за добив на дърва. Областният лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев пък обясни, че успехът на партията на изборите ще способства за ремонта на порутения мост над река Бистрица при животинския пазар.

Кандидат-кметът беше подготвил специална изненада за хората от селото  - изпълнения на талантливата благоевградчанка Русина, финалистка в музикалното предаване Мюзик Айдъл.
 

КОМЕНТАРИ

Петър21:24 - 05.10.2011
Камбитов,подкрепяме те.Знаеш какво какво трябда да се постигне и как.
жител13:32 - 02.10.2011
Не знам Камбитов колко е зле, но хората около него са направо трагични, а тази пуздра дето му се пише пиарка освен муцки да върти друго не може, напудрила се като за бал и гледа хората от село отгоре
Петър Павлов20:21 - 01.10.2011
Успех, Камбитов! Вярваме в теб!
Преписвач19:25 - 30.09.2011
Наско, хайде поспри се малко, докога ще преписваш от предизборната програма на БСП? То бива наглост, ама чак изречение по изречение...

FACEBOOK