Кандидат-депутатите от ГЕРБ Савеклиева и Андонов поздравиха огнеборците в Благоевград за празника им

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

Кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ от Благоевград Даниела Савеклиева и Йордан Андонов поздравиха днес служителите на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР – Благоевград по повод професионалния им празник.

Двамата подариха на огнеборците в Благоевград икона на Св. Пророк Илия, който според народните вярвания носи дъжд и влага и закриля живота.

„От 1995 година по повод откриването на Първия пожарникарски събор, на 14 септември вие, скъпи огнеборци, чествате професионалния си празник. Празникът ви е и за всички нас, защото вашата високохуманна дейност е отправена към живота и сигурността на хората. На този ден заслужено и с основание получавате признание за отличната си дейност. Свикнали сме да ни давате помощ и спасение и в ежедневието си да проявявате смелост и героизъм. За всичко това ви благодарим – искрено и с почит! Нека имате добро здраве, много удовлетворение, радост и лично щастие”, пожела на огнеборците Йордан Андонов.

В знак на почит към загиналите служители на МВР при изпълнение на служебния си дълг Даниела Савеклиева и Йордан Андонов положиха цветя на паметната плоча на полк. Кирил Чамишки, загинал през 2003 г. при потушаването на големия горски пожар в местността Бетоловото в Пирин планина.

Тази година по Оперативна програма „Околна среда” по проект, одобрен по време на кабинета „Борисов”, на пожарните служби в област Благоевград бяха предоставени общо 14 специализирани автомобила.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK