Канастата спечели шампионска титла и в Сърбия

снимка: infomreja.bg

Седмица след като помогнаха на Бизони да спечели своята рекордна 18-а титла в българското първенство, двама благоевградски бейзболисти заслужиха златни медали и в шампионата на Сърбия. Питчерите Мартин Андонов  и Александър Благоев изведоха тима на Белград 96 до успех със 7:3 срещу съгражданите им от Спартанс в решителния двубой от финалния плейоф в първенството на западните ни съседи.

17-годишният Андонов изработи 7 ининга като стартер, а 19-годишният Благоев получи ролята на клоузър за последните 2 части. Белград организира светкавичното привличане на двамата български национали в отговор на хода на другия столичен тим да се подсили с трима хърватски национали два дни преди мача в събота. Очевидно по-далновиден се оказа изборът на шампионите, които защитиха титлата си от 2010 г. Двамата герои Андонов и Благоев бяха придружени в сръбската столица от своя мениджър Христо Дундалов, също състезател на "бизоните".

Това е първият случай, в който българи печелят бейзболна титла в чужбина. Досега само двама наши състезатели бяха играли извън България - през 2008 г. Димитър Насъпов бе привлечен в тогавашния шампион на Германия Майнц Атлетикс, който обаче не можа да защити трофея си, а през 2009 г. той и брат му Александър Насъпов подсилиха друг тим в Бундеслигата - Дортмунд Уондърърс, който също не стигна до финала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK