Канадската група „Kutsi Merki” с концерт в Кюстендил

Снимка: Отдел "Култура и духовно развитие" - Кюстендил

На 8 юни от 19.30 часа канадската група „Kutsi Merki” ще зарадва кюстендилци с концерт. В програмата участие ще вземе и ТФ „Партньори-Кюстендил”.

„Куци Мерки" се изявява както чрез традиционните български стандарти, така и с оригинални композиции, импровизирайки върху основата на звуци от Източна Европа с елементи на северноамериканския джаз.

Може да се убедите, че основаният в Монреал състав „Куци Мерки“ e опит за изграждане на нова традиция върху напрежението между тези два музикални стила.   

Тромбонистът и лидер на групата Етиен Лебел изразява своята новаторска артистична индивидуалност в различни музикални проекти. Като музикален пионер той основава „Куци Мерки“ след пътуването си до Варна, България през 2014 г.

Първият, който се присъединява към него, е Матю Ланглоа. Той изучава класически и джаз саксофон, чрез които развива страст към другите култури, водеща го да изследва фламенкото и българската музика.

На китарата Джеф Мозли не оставя никого безразличен с енергичното си и умело джаз изпълнение.    

Музката на „Куци Мерки“ произвежда хармония с плашеща интензивност и звучи различно от всичко, което някога сте срещали.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK