21 военнослужещи положиха клетва в Благоевград, дадоха обет за вярност към родината (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

21 военнослужещи положиха клетва във Военно формирование 26 400 – Благоевград, и дадоха обет за вярност към родината.

Тържественият ритуал бе тази сутрин в двора на поделението. Началото даде със свое приветствие командирът, полковник Красимир Кръстев. Той прие строя и поздрави новоназначените военнослужещи по случай полагането на военна клетва.

"От този миг, уважаеми военнослужещи, вие ставате част от редовете на Българската армия. Никога не забравяйте, че да бъдеш верен на клетвата, означава да я носиш в сърцето си, да се ръководиш от нея във всяко свое решение и постъпки, винаги и навсякъде. От този ден нататък поемате нелеката отговорност в тежки времена да пазите най-свидното - Родината, и да съхранявате изконните ценности на страната, запазили ни като народ и като нация", заяви полк. Кръстев.

Водосвет за здраве и благоденствие на военнослужещите и техните семейства отслужи Неврокопският митрополит Серафим заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

Военна клетва днес положи и единствената дама в строя – Габриела Василева. Красавицата е от Враца, а миналата година, по време на кукерския фестивал в Симитли, тя получи публично предложение за женитба от военнослужещ от военно формирование 26 400.

Габриела е завършила специалност "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" в ЮЗУ "Неофит Рилски". Тя и избраникът на сърцето й вече са сгодоени, а тази година плануват и сватба.

Сред гостите на тържеството бе началникът на Военен клуб – Благоевград, Станимир Радулов, който е и председател на общинската организация на ВМРО-БНД, както и роднини и близки на приелите службата в името на родината.

Официалната част завърши с тържествен марш на положилите клетва.

В района на военното формирование се проведе и Ден на отворените врати, по време на който бяха показани въоръжение и бойна техника.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

ВИДЕО

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK