Кампанията "Да подадем ръка" в ход: 47 деца с един родител от община Гърмен получиха по 253 лв., едно дете кръгъл сирак - 506 лв.

Минка Капитанова, снимка: Infomreja.bg, архив

Специална комисия от община Гърмен разпредели събраната сума от четвъртото издание на благотворителната кампания "Да подадем ръка", проведена в края на декември миналата година под патронажа на кмета Минка Капитанова.

За поредна година общината, училищата, детските градини и други институции бяха участници и съорганизатори на благородната инициатива на територията на община Гърмен, в рамките на която бе събрана сумата от 12 397 лева.

Според публикувания на страницата на община Гърмен отчет, постъпилите по банков път средства за благотворителната кампания са в размер на 4 585 лв, а събраните пари от благотворителния базар и благотворителния концерт - общо 7 812 лева .

„Повече от месец кипеше истинска трескава подготовка в училищата и детските градини, където децата заедно с учителите си изработваха сувенири, рисунки и разни украшения, които бяха разпродадени на благотворителния коледен базар. Някои училища, детски градини и кметства дори организираха предварително благотворителни кампании и предадоха събраните средства на комисията или ги преведоха по банков път в сметка, разкрита за инициативата", коментира кметът на общината Минка Капитанова.

На 23 декември благотворителната кампания "Да подадем ръка" завърши с благотворителния коледен базар и благотворителен концерт, в който взеха участие самодейци от община Гърмен и атрактивният изпълнител Янко Неделчев.

"Огромна бе и оказаната ни подкрепа от фирмите, които освен с участие в коледния базар преведоха и парични средства по банковата сметка, за което изказвам към всички участвали и тази година в кампанията за подпомагането на децата сираци от от нашата община искрената си и голяма благодарност", заяви пред ИНФОМРЕЖА Капитанова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK