Кампания „Европа за мен” в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Под надслов „Европа за мен” в Благоевград се проведе кампания за популяризиране на Европейския съюз. На площад „Георги Измирлиев” Българското национално радио разположи свой информационен щанд, на който жители и гости на града получаваха информация за работата на Европейския парламент.

Гражданите, които даваха точни отговори на въпросите за Евросъюза и Европарламента, получаваха за награда рекламни материали. Според организаторите на кампанията Благоевград чрез своята кандидатура за Европейска столица на културата и многобройните спечелени европейски проекти и инициативи е един от най-европейските градове в България. Оценката, която бе поставена и от жители на града, също бе отлична.

Европейският съюз е политически и икономически съюз между 28 европейски държави. Той е самостоятелно юридическо лице, притежаващо правомощия да действа независимо от съставящите го държави в рамките на предоставените му от последните компетенции. Неговият статут е регламентиран в Договора за Европейския съюз (ДЕС) и Договора за функционирането на Европейския съюз (ДФЕС), в сила от 1 декември 2009 г. Европейският съюз е международна организация без аналог (sui generis). Държавите-членки са му предоставили голям кръг от правомощия, включително и в областта на външните работи и политиката на сигурност. 

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK