Камион заля път с бира, последваха 3 катастрофи

снимка: БТВ

Три катастрофи станаха тази сутрин на международния път Е-79 между Враца и Мездра, след като ТИР, превозващ бира, спука гума и стоката се разпиля по пътя, съобщи dnes.dir.bg.

Камионът, натоварен с 23 тона бира, пука лява гума по стръмния склон и едва не се преобръща около 5 часа, съобщи bTV. Шофьорът пътувал за София. В резултат целият товар се разпилява на шосето.

Два часа и половина по-късно става втората катастрофа. В платното в посока Враца се удрят два леки автомобила. Минути по-късно бус, движещ се в същата посока, но с висока скорост, прелита през високата мантинела и се удря в идващ насреща миниван. Шофьорът на буса все още не можеше да повярва, че е жив след въздушния скок.

Потърпевшият в последната катастрофа смята, че причина за инцидента е  разпиленият товар на ТИР-а. След като се оказа, че повече от четири часа няма кой да събере кутиите с бира от шосето, в суматохата някои се престрашиха да се снабдят с безплатно пиво. А водачът на камиона все още чакаше застрахователите да опишат щетите.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че пътищата в цялата страна са мокри. Усложнена е пътната обстановка през проходите Пампорово и Превала. Засега има въведени ограничения за прохода Пампорово - товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета, като се очаква ограничения да бъдат въведени и за Превала. В резултат на снеговалежа в момента там има закъсали автомобили. /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK