Като по филмите! Обраха аварирал камион на Е-79, апаш би шофьор

Снимка: Infomreja.bg

Камионът превозвал зеленчуци

32-годишен криминално проявен от Медовница е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа във връзка с престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 26 януари в 11.47 часа на тел.112 постъпил сигнал за разграбване на товар (пресни чушки и краставици) от аварирал ден по-рано, на главен път Е-79 в района на Медовница, турски товарен автомобил „Волво“ с прикачено хладилно полуремарке „Шмиц“.

Лицата, извършващи посегателството, използвали заплахи, а отнетата стока транспортирали с каруци и леки автомобили.

Към мястото незабавно се насочили полицейски екипи от РУ-Белоградчик.

Изяснено било, че група местни жители заплашили водача на авариралото превозно средство, както и двама негови колеги, също чужденци – шофьори на товарни автомобили.

Едният апаш ударил с ръка в областта на гръдния кош един от шофьорите, блъснал главата на друг, след което показал нож и брадва.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия нападателят бил установен – 32-годишен жител на селото. Той е задържан и приведен в полицейския арест.

По-голямата част от отнета стока полицаите установили на адреси в Медовница. Обитатели на други имоти от селото предали останалата стока.

Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в прокуратурата. 

Работата на разследващите продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK