Камион, 200 кг фураж, 100 бали сено и дърва на пепел след пожара в Плетена

снимка: читател

Големи са нанесените щети от пожара, който избухна снощи в сатовчанското село Плетена, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от противопожарната охрана в Гоце Делчев. И двете селскостопански постройки на Летиф Парушев са изгорели заедно с намиращите се в тях 200 кг фураж, 100 бали сухо сено, 140 кв.м. покривна конструкция и два кубика дървен материал.

Огнената стихия е унищожила и кабината и гумите на товарен автомобил "ИФА", паркиран пред постройките.

Пожарът пламна към 18 часа снощи. Местните жители с подръчни средства се опитаха да го засекат и да не позволят пламъците да засегнат съседните 6 селскостопански постройки, намиращи се в близост до горящите.

Благодарение на подадения светкавично сигнал и бързото пристигане на огнеборците от Гоце Делчев с необходимата техника успяха огънят е потушен. В гасенето се включиха и огнеборци от общинския противопожарен отряд.

Запознати коментираха, че преди пожара собственикът на двете селскостопански постройки Летиф Парушев и негови близки разтоварвали от товарен автомобил „ИФА” сено.

Огънят тръгнал от автомобила, който аварирал и Парушев заедно с негови близки се опитвал да го ремонтира. Така пламнало сеното, от което и кабината на товарния автомобил и двете гуми и селскостопанските постройки.

Разследването на причините за пожара в Плетена продължава, както и изчисляването на размера на нанесените щети.

 

КОМЕНТАРИ

админ16:03 - 16.02.2013
този път версията ви е по вярна не е като в предишната статия "десетки плевни....."
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK