Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие, съобщи dnes.bg. "Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK