Камикадзе от Сирия се взриви в центъра на Истанбул. 10 загинаха, над 15 са ранените

Снимки: Reuters

Камикадзе от Сирия стои зад бомбеното нападение, извършено днес в Истанбул, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

"Осъждам терористичния акт в Истанбул, която може би е бил извършен от терорист-самоубиец от Сирия. За съжаление жертви на взрива станаха 10 души, сред които чужденци и турски граждани. Ранени са други 15 души", цитира агенцията думите на Ердоган.

Най-малко десет души бяха убити и 15 бяха ранени при експлозията, станала днес в центъра на Истанбул, съобщи валийството на окръг Истанбул, цитирано от световните агенции. Взривът избухна в 10,15 часа.

Експлозията стана на централния площад Султан Ахмед край група чуждестранни туристи недалеч от трамвайна спирка. Според очевидци взривът е бил много силен и е бил чут в съседни квартали.

Според информация на в. "Радикал" девет от загиналите са германски туристи.

Сред пострадалите при взрива има гражданин на Южна Корея, съобщи консулството на страната в Турция, цитирано от ТАСС.

Според информация на Ройтерс при експлозията е ранен гражданин на Норвегия. Агенцията съобщава също, че германски туристи са били ранени.

Турските медии съобщиха, че властите са въвели временна забрана за предаването на новини за взрива, тъй като това може да навреди на разследването, посочва ТАСС.

В момента площад Султан Ахмед е отцепен. Над площада кръжи полицейски хеликоптер. Засилени са мерките за сигурност в района. Не е изключена вероятността да има втори терорист или още някъде да има поставена бомба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK