Камерна опера кани почитателите си на гости

снимка: infomreja, архив

Образователният концерт „На гости на оперния оркестър” ще бъде представен на сцената на Камерна опера-Благоевград. Благоевградчани и гости на града ще могат да видят спектакъла на 22 и 28 март от 10:30.

В концертите са застъпени произведения от Моцарт, Брамс, Шуберт, Щраус, които са избрани от различни жанрове и епохи, като всеки инструмент и глас  характеризира своята звучност по най-подходящ начин. Те ще бъдат представени от водещ, солисти и оркестър в лека и достъпна форма.

Образователната дейност на Камерна опера е неизменна част от нейната история. Концертите с познавателна, образователна и възпитателна насоченост датират от самото основаване на операта в града.

„Децата ще имат възможност да видят оперната сцена, ще им разкажем за функционирането на отделните й звена като солисти, оркестър и техническа група”, казаха от екипа на операта. Те допълват, че публиката ще има възможност да види отблизо оперния декор, костюмите на артистите, както и действието, което ще разиграват в оперните арии, дуети и терцети в съпровод на пиано.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK