Камерна опера-Благоевград с пролетен концерт на открито за първи път от 2 г.

снимки: Община Благоевград

За първи път от 2 години Камерна опера – Благоевград представи концерт на открито. Проявата, в която се включиха детски танцови формации и спортни клубове, изненада приятно десетките меломани, събрали се в уикенда на централния прощад „Македония”.

Под диригентската палка на Красимир Топалов солистите Теодора Петрова, Ботьо Янчев и Гергана Янчева изпълниха популярни фрагменти и арии от различни произведения. С интерес бяха посрещнати водевилната увертюра „Селският философ” и увертюрата на един от най-известните композитори на танго нуево - Астор Пиацола, с творбата „Обливион”.

С бурни аплодисменти публиката възнагради изпълненията на „Сегидиля” - едноименен фрагмент из операта „Кармен” на Бизе. Удоволствие бе да се чуят и популярни арии из оперетите “Веселата вдовица” от Лехар и „Старият рац” от Калман.

След концерта на Камерна опера на откритата сцена излязоха младите таланти на спортен клуб „Блясък” с ръководител Лидия Томова, които вдигнаха адреналина на публиката с няколко танцови изпълнения. Чудесното преживяване бе допълнено и от възпитаниците на спортен клуб „Карат” към читалище „Никола Вапцаров–1866”, които изиграха танц под акомпанимента на „Best song ever”, а после потопиха публиката в магията на „Барби и нейните превъплащения” и горещите латиноамерикански ритми.

Пролетният концерт концерт на открито завърши с очарователен корейски танц на школата на танцово студио „NBM”-Благоевград с ръководители Николай и Бисерка Манчеви.

Община Благоевград и Камерна опера ще зарадва благоевградчани и гости на града със следващ спектакъл, който е на 29 март с начален час 11:00 часа. Концертът отново ще се проведе на открито на пл.„Македония” пред сградата на операта.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK