Удостояват посмъртно Николай Кимчев със званието "Почетен гражданин на Благоевград"

Николай Кимчев

На предстоящата сесия в Благоевград ще бъдат подложени на избор с тайно гласуване две предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин", направени от инициативни комитети.

Първото предложение е за удостояване посмъртно със званието на актьора Николай Янев Кимчев, за принос в развитието на съвременната българска култура и сценично изкуство, както и за популяризирането на Благоевград.

Второто предложение е за удостояване на общественичката Здравка Миленкова Чимева за принос в социално-икономическото развитие и популяризирането на Благоевград, по повод 70-годишният й юбилей.

Местните парламентаристи ще дебатират и по внесеното предложение от група общински съветници от ПП „Партия на Зелените”, относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Една част от предложенията, които ще бъдат разгледани на предстоящото заседание, касаят финансиране на процедури „Ин витро” със средства от бюджета на Община Благоевград, отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи жители.

Очаква се съветниците да одобрят предложение за предоставяне на права на кмета на Благоевград да издаде запис на заповед за авансово плащане по изпълняван административен договор от Община Благоевград по проект: "Обновяване на многофамилни жилищни сгради в община Благоевград".

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград, в състав: Радослав Тасков, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Илиан Георгиев.

Редовното заседание на Общински съвет - Благоевград, ще се проведе на 25. май от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK