Най-новата мобилна камера на КАТ вече следи шофьорите в Кюстендилско (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

През последния работен ден преди Великденските празници полицейски патрули дебнат по пътищата. Целта е да се избегнат тежки произшествия,който да почернят светлите християнски празници.

Не само полицаи, но и най-модерните камери вече са факт. Изключително бързи, детайлни и иновативни са , стационарно-преносимите апарати за контрол на скоростта или казано иначе мобилните камери.

Вече трафикът в цялата страна е интензивен, така бе и на разклона за дупнишкото село Пиперово, където пътни полицай демонстрираха новата придобивка.

Освен за превишена скорост ще следим за използване на обезопасителни колани, неправилни маневри, наличие на задължителна застраховка, гражданска отговорност, използване на светлини.

Във връзка с празничните дни ще засилим пътния контрол на територията на област Кюстендил. Целта е да се намалят ПТП-тата като несъобразената скорост и превишената скорост в частност са основната причина за произшествия. Да не забравяме и употребата на алкохол и наркотични вещества като напоследък се завишиха установени такива водачи.

Апелираме всички шофьори към едно разумно поведение на пътя, за да пристигнем всички живи и здрави там, за където сме тръгнали.

Това каза Ивайло Паунов - инспектор „Пътен контрол по главните пътища и автомагистралите“ за област Кюстендил.

Паунов обясни пред журналистите какво всъщност представляват новата камера, което една от 28-те в страната:

Осъществяваме контрол на скоростните режими с най-новото техническо средство, с което се сдоби пътна полиция, стационарно преносим апарат за контрол на скоростта. Това е изключително модерно, надеждно и точно устройство, което работи на принципа на лазерен лъч, за разлика от досегашните стари радари, които са с радиовълни. Това обезсмисля присъствието на антирадари и радардетекори.

Камерата работи при всякакви атмосферни условия и температурен режим от -15 до +45 градуса. Измерва и засича скорости на моторни превозни средства в три ленти, в двете посоки, при диапазон до 600 м. Самата камера е автоматизирана. Има софтуер в нея, който разпознава регистрационния номер , което улеснява обработката на самото нарушение и издаването на електронен фиш. Това означава, че всички тези нарушения, които са заснети днес от нас, в първия работен ден следващата седмица ще бъдат издадени под формата на фишове.

Три автомобила могат са бъдат заснети едновременно. Камерата прави 400 заснемания в части от секундата.

Установява точния автомобил с превишена скорост, а не както до сега – да се получава проблем при разпознаването на колата на снимката и издаването на електронния фиш, каза още инспекторът.

Камерата има вградена инфрачервена светкавица за тъмната част на деня.

Изпробвахме я вече, много е точна през нощта. Разчитаме по пътищата на област Кюстендил да осъществяваме 24-часов контрол, добави Паунов. Използваме камерата от седмица, през която сме установили 60 автомобила. Само за един час сме установили 20 автомобила на същото място, на което се намираме и сега.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK