Неврокопчанин: Държавата зове за война с джигитите на пътя, а като подаваме сигнали кой ни чува?!

Джипът, който управлява Велик Пашов от Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg

Държавата зове за война с джигитите на пътя, а дали като подаваме сигнали някой ни обръща внимание? Това заяви пред ИНФОМРЕЖА Петър Герчев от Гоце Делчев, който твърди, че е подал десетки сигнали в Районното управление, КАТ - Гоце Делчев и "Пътна полиция" - Благоевград за опасен шофьор с почти 90 % слепота, но до момента проверка по сигналите му не е направена.

"След призива на премиера, като съвестен гражданин, но вече чрез медиите, реших да информирам съответните органи и настоявам за незабавна проверка на зрението на водача Велик Пашов от Гоце Делчев. Нека компетентните институции да преценят дали състоянието, в което е зрението на този човек, позволява да е водач на МПС, докато още не е станал поредният трагичен инцидент.

Шофьорът, когото аз и много мои съграждани наричаме „камикадзе на пътя” - Велик Пашов, управлява черен джип, марка "Мицубиши" с регистрационен номер Е 3333 ВН. Аз и моите съседи, с които живеем заедно с Велик Пашов на ул. "Иван Скендеров" в Гоце Делчев, сме изключитело притеснени да не би рисковият водач да ни помете с джипа си, защото той на 5 метра от превозното си средство нищо не вижда", заяви още Петър Герчев.

По думите му Пашов е претърпял няколко операции на очите и има решение на ТЕЛК за инвалидност заради изгубения висок процент на зрението си.

Последния си сигнал в КАТ - Благовеград Герчев депозирал на 26 януари тази година. След време получил обратна разписка, от която било видно, че сигналът му е постъпил в полицията. Той обаче недоумява защо не са предприети никакви действия от страна на униформените.

„Обърнах се към медиите, защото и след последния сигнал до началника на КАТ - Благоевград нямам никакъв отговор. Нали непрекъснато се тръби от управляващите гражданите да проявяваме добросъвестност и да подаваме сигнали. Преди дни и премиерът Бойко Борисов призова да обявим война на джигитите на пътя. В крайна сметка какво от това като подаваме сигнали, вероятно и моят, и други сигнали са отишли в кошчетата за боклук, защото в тая държава на никого не му се работи.

Та нали ние сме държавата, управниците не могат да огреят навсякъде, камо ли в такъв отдалечен регион като Гоцеделчевския. И на децета вече стана ясно, че докато не се разшуми в медиите, нищо не се случва", коментира Петър Герчев, провокиран от призива на министър-председателя след тежката катастрофа на 10 май в дупнишкото село Яхиново, при която загинаха петима души.

"Не може да чакаме да дойде 24 май, за да преброим загиналите абитуриенти. Това са жертви, които тепърва трябваше да живеят. Това е тежка загуба за държавата", са думите на Борисов, според когото катастрофата е можело да бъде предотвратена със сигнал до органите на реда.

"Ако е имало съсед - да се обади на полицията, да им вземе книжките, сега нямаше да има загинали в Яхиново. Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота“, припомни думите на премиера Петър Герчев.

Той се надява полицията най-накрая да обърне внимание на сигнала му и да започне проверка за правоспособността за управление на МПС от страна на съседа му Велик Пашов.

ИНФОМРЕЖА си запазва правото да даде думата и на засегнатата страна.

 

Петър Герчев
Велик Пашов
Последният сигнал на Герчев, подаден в КАТ - Благоевград, и обратната разписка, че е получен в институцията

КОМЕНТАРИ

kat23:29 - 13.05.2015
Има и други фрапантни случаи почти слепи хора карат и КАТ си затварят очите или изобщо ги няма ,а като минеш на пешеходна пътека трябва да се пекръстиш , че си останал жив и куп други сериозни нарушения за които си затварят очите органите.
poznat00:02 - 13.05.2015
ka da proverqt chovek na policiqta ima i drygi slychai kak moje chovek sas pristapi na astma da kara xora s avtobys tova e opasno znae go vseki edin chovek ai sa6tiqt nemoja da vijda poveche ot 10 15 metra tova sa6to e opasno
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK