Наркооранжерия разкриха във врачанско село

Снимки: ОДМВР-Враца

Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа

Наркооранжерия разкриха служители на ОДМВР-Враца, при проведена вчера специализирана операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества.

След оперативно-следствени действия криминалистите извършиха претърсване на частен имот  в с. Голямо Пещене, собственост и обитаван от 62-годишен мъж. В двора на имота е открит вход към подземно съоръжение (оранжерия) с площ от около 25 кв.м, в която е изградена специализирана система за отглеждане на растения от рода на конопа.

Помещението е оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.  В помещението са открити 180 саксии с насадени растения от рода на канабиса с височина от 80 см до 120 см.

В съседен имот, ползван от същото лице, полицейските служители откриха втора оранжерия с намиращи се в нея 66 насадени растения от рода на канабиса с височина от 80 см до 120 см. Общо иззетата зелена листна маса е с тегло около 17 кг.

В сгради, намиращи се в същия имот, са намерени чувал, пликове и буркани съдържащи  зелена суха листна маса /канабис/ с общо тегло от около 5 кг. По случая е образувано  досъдебно производство.

Собственикът на имота е задържан в РУ Враца за срок до 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура-Враца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK