Карадайъ събира ДПС на митинг заради Възродителния процес

Снимка: БГНЕС

С възпоменание за жертвите на Възродителния процес днес в кирковското село Могиляне отбелязват 33 години от трагичните събития.

По този повод ДПС организира митинг,  на който ще присъства целият партиен актив, начело с председателя Мустафа Карадайъ и евродепутати, заради което от ДОСТ ги обвиниха, че политизират трагичните дати от миналото, съобщава bTV.

Първоначално Лютви Места бе обявил, че ще присъства на възпоменанието, но впоследствие съобщи, че ще почете паметта на убитите, след като митингът на ДПС приключи.

По традиция на този ден мюсюлманите се събират на паметника „Тюркян чешма”, изграден в памет на 17- месечната Тюркян, убита по време на протестите, съпътстващи Възродителния протест през 1984 г. в Родопите.

 

КОМЕНТАРИ

Ss09:46 - 28.12.2017
Срам нямате........но оня горе вижда....явно това му е писано на простия помак.То не бяха Янета дето унолняват Боко а кега са му съветници, то не беше Сидеров дето щял да връща златото на България от ръцете на Дънди прешъс а сега се е скрил в мишата си дупка.Патреотите няма смисъл да ги споменавам, там е страшно, но на маса.Червения вожд Нинова тръгнала да говори заедно с най ДС партията ДПС дето всеки втори е От държавна сигурност за възродителния процес който те самите организираха, Българиооооо къде си ти Българиоо.Прост народ, слаба държава.
Алоооо10:37 - 27.12.2017
Pri vas nai golemiya bokluk e kmeta s dalgiya nos.
Dodo06:31 - 27.12.2017
Aloo Nevrokopskata DS agenti mnogo e lesno da si chast ot BKP I sega da se kriete pod Shapkata na Boiko I Gerb plueiki sreshtu bivshite svoi komunqgi. Pardon
NEVROKOP05:53 - 27.12.2017
АБЕ медета-забравихте ли,че червените бандити Ви сменяха иметата,че същите изгониха над милион хубави ХОРА от страната,и са водачите Ви праят ортаклък с тях???

FACEBOOK