Политически престрелки. Патриотите "хапят" ДПС

Снимка: Канал 3

Днес станахме свидетели как една партия се държи антибългарски, как една партия обслужва интересите на чужда държава, как една партия отрича, че Ньойският договор е несправедлив за българската държава. За пореден път доказахте, че сте антибългарска партия – Вие от ДПС.

Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов в декларация от името на групата. Така той отговори на ДПС, които нападнаха Патриотите от ВМРО заради мероприятията по повод годишнината от подписването на Ньойския договор. 

„С поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, се афишира напиращият реваншизъм този път в рамките на исторически реминисценции, опити на използване на исторически факти като договори, чието действие е отдавна суспендирано от последващи договори“, каза в парламента председателят на ДПС Мутафа Карадайъ. 

Ангелов обясни на ДПС, че Ньойският мирен договор оставя стотици хиляди българи извън пределите на България.

Не трябва една държава да бъде наказвана и да бъдат отрязани от нея територии, населени с етнически българи, каза той и подчерта, че това не трябва да се повтаря.

Ангелов поясни, че с шествията си, които от ДПС разкритикуваха, патриотите почитат и паметта на загиналите във войните.

ВМРО участва най-активно в спасяването на българските евреи. Къде беше тогава Главното мюфтийство? Когато приказвате неистини, вземете прочетете малко повече. Когато говорите от тази трибуна, ние не само ще викаме от зала, но ще направим така, че да покажем на всички, че Вие отново и отново лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогвате до властта. Повече няма да влизате в българската власт. Нямате място там. Вие сте вредни за българската държава, заяви Юлиан Ангелов.

Според него се забелязва стопляне на отношенията между ДПС и турски политици. По думите му явно от това започват критиките към националистите.

Наближава Коледа. По Коледа в ДПС се случват чудеса*, надявам се да сте го разбрали. Докато Вашият почетен председател се гордее да е български националист, Вие днес отричате, каза още Ангелов.

* На 24. декември 2015 г. тогавашният председател на ДПС-Лютви Местан е изключен от партията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK