ЦИК обяви имената на пиринските депутати

Снимка: Infomreja.bg, архив

Централната избирателна комисия прие днес свое решение, с което обяви избраните депутати от Благоевградски регион в Четиридесет и четвъртото Народно събрание.

Водещата политическа партия в областта - ГЕРБ, ще има петима свои представители в следващия парламент. Това са Цветан Генчев Цветанов, Алексадър Димитров Манолев, Стефан Апостолов Апостолов, Георги Запрев Динев и Даниела Савеклиева.

Депутатите от Коалиция "БСП за България" са трима - Тома Николов Томов, Богдан Емилов Боцев и Николай Кръстев Бошкилов.

ДПС има двама представители - Делян Славчев Пеевски и Елхан Мехмедов Кълков.

Атанас Славчев Стоянов е народният представител от "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

Централната избирателна комисия обаче прави уговорката, че кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

За Благоевградска област кандидатите, които участват едновременно в две листи, са двама. Цветан Цветанов е избран и от Велико Търново, а Делян Пеевски - от Пазарджик. 

Най-вероятно и двамата ще се откажат от пиринските листи и ще освободят място в парламента за местни кандидати.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в срок ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа, съобщават още от ЦИК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK