Камбитов връчи дипломите на отличници от Правно-историческия факултет

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на церемонията по връчването на дипломите на випуск 2013 от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Градоначалникът връчи дипломите на 11 от възпитаниците на факултета, които са завършили с отличен резултат своето обучение.

Церемонията откри деканът на Правно-историческия факултет  доц. д-р Габриела Белова. В обръщението си тя изрази увереност, че сред завършващите специалностите „Право”, „Публична администрация”, „Връзки с обществеността”, "Международни отношения"  и „Европеистика” ще са новите посланиците на доброто име на университета и града. „Вярвам, че успешното ви завършване е предпоставка за отлична професионална реализация“, допълни още тя.

В приветствието си ректорът на Югозападния университет проф. доктор на науките Иван Мирчев подчерта, че десетки са възпитаниците на факултета, които са били зам.-министри, главни секретари на институции, дипломати и висши магистрати. Той награди отличниците с благодарствен плакет на университета и им пожела успешно да придобият и следващите степени на висшето образование.

Преди да връчи дипломите на отличните студенти, д-р Камбитов се обърна към всички тях с думите: „Сред вас са хората, които ще управляват страната след време. Вашето постоянство е гаранция, че освен изпитите в университета, вие ще положите успешно и изпитите на живота“. Кметът поясни, че изпитва гордост всеки път, когато се среща с доказани професионалисти, които са завършили именно Правно-историческия факултет. „Не спирайте да се развивате и помнете, че победителите първо печелят и после отиват на война“, завърши кмета.

Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-деканите на Правно-историческия факултет доц. д-р Валентин Василев и доц. д-р Николай Марин, директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Костов, както и представители на Висшия съдебен съвет и прокуратурата, а поздравителен адрес бе получен и от евродепутата Мария Габриел.

Програмата завърши с музикален поздрав за всички гости, които бе поднесен от възпитаници на Факултета по изкуствата.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK