Камбитов в списъците на НАП за подадени декларации с невярно съдържание

Атанас Камбитов, на снимката долу: Румен Боянин, снимки: infomreja.bg

Сметната палата публикува списъци на хора на висши държавни длъжности, за които са открити несъответствия в подадените декларации за имущество. Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" за предприемане на необходимите действия.

Сред подлежажищите на санкции е бившият народен представител и настоящ кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който е подал уведомление и не е декларирал в него учредяване на договорна ипотека върху апартамент с площ 52 кв. м. в Свети влас, община Несебър, за обезпечаване на задължения към банка.

Заместник-кметът на община Хаджидимово Румен Боянин също е попаднал в списъка на НАП, защото не е записал в уведомлението придобиване на дялове в новоучредено дружество „Тугай-2010“ ООД в с. Долно Дряново, община Гърмен.

Прокурори от Югозападна България също са подали декларации с невярно съдържание пред Сметната палата, която публикува списъка с имущество на длъжностни лица, заемащи висши държавни длъжности.

Проверката на НАП е приключила със заключение за несъответсвия за окръжен прокурор Мария Зотева-Пешева от благоевградската окръжна прокуратура, както и за Надежда Шутова и Даниела Гюрова от Районната прокуратура в Петрич, които не са описали собствеността, придобита от съпрузите им.

 

Говорителят на Районна прокуратура - Петрич Надежда Шутова не е декларирала данни за съпруга си. Шутова е „забравила” да попълни в уведомлението си пред Сметната палата, че съпругът й е придобил лек автомобил „Волво”.

 

Магистратът от благоевградската Окръжна прокуратура Мария Зотева-Пешева пък е пропуснала да впише в документите, че половинката й вече кара „Хюндай Сентро Пе”.

 

Даниела Гюрова от Районна прокуратура –Дупница е подала декларация, като не е декларирала придобиване на 189 акции в дружества в чужбина на съпруга й.

 

Според разпоредбите на Сметната палата лице, което не подаде декларация в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 1500 лв.

 

Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

 

КОМЕНТАРИ

0906:13 - 07.01.2012
Коя е тази маймуна от снимката?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK