Камбитов: Ще настоявам да се промени наредбата за настаняване в социалните жилища

Снимка: Infomreja.bg

Откриват обновената улица „Марица“ утре.

Церемонията ще се състои в 11 ч.

Междувременно текат и довършителните ремонтни дейности в социалните жилища в Благоевград.

172 домакинства ще бъдат готови до 21-и май.

„Аз ще настоявам да се промени наредбата за настаняване в социалните жилища и да се прилага по-твърд контрол. Донякъде приемам идеите на ВМРО и Красимир Каракачанов за това какви семейства да бъдат настанявани“.

Кметът изкритикува безработните хора, на които им се дават шансове от Агенцията по заетостта и други институции, но те не приемат, както и за родителите, които не прилагат достатъчно твърд контрол върху посещението на децата в градините и училищата.

Постигнахме един сериозен фонд от 800 социални жилища, с който могат да се похвалят не много общини, каза още градоначалникът.

До 17-и май ще бъде завършен и 4-ти микрорайон. Остава асфалтирането на ул. „Ветрен“, подпорната стена е готова.

В движение е приведена и процедурата по изграждането на подлез в кв. „Грамада“.

До края на годината трябва да бъде завършен и проектът по изграждане на видеонаблюдението в целия град. Към момента първият етап е завършен като под надзор са детските градини и училищата.

„Камери се поставят в централната градска част и на по-важните пътни артерии”, заяви Камбитов. Той уточни, че се водят разговори с ръководството на ОД на МВР в града за осигуряването на необходимите щатни бройки и на помещение, в което ще бъде разположен центърът за наблюдение. 

Относно проектът „Образователна инфраструктура“, той подчерта, че в момента се извършват ремонтни дейности в сградата на Национална хуманитарна гимназия. За V СУ „Георги Измирлиев“ също има сключен договор и избран изпълнител.

Там работата ще стартира всеки момент. За III ОУ „Димитър Талев“ втора поредна процедура няма избран изпълнител. Ако се наложи ще преминем към пряко договаряне, така че да спазим сроковете. Най-същественият проблем е съчетаването на строителните дейности с учебния процес. Именно затова съм разпоредил на изпълнителите да извършат дейности, които няма да пречат на учениците и учителите, а след като излязат ваканция, ще започне усилена работа. В този проект е и преизграждане на ДГ „Вечерница“. Проектът е готов и в момента се съгласува. Предстои да направим и първата копка“, каза още д-р Камбитов. Срокът за приключване на дейностите по „Образователна инфраструктура“ е 19 февруари 2020 година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2
loading...